Ny Stadsbonde

Spännande nyheter! Efter tre år i projektform (EIT Climate-KIC-projektet SATURN) så tar Modellodlingen en delvis ny skepnad. Framåt är det Grundskoleförvaltningen och Stadsnära Odling som driver och utvecklar konceptet vidare.

Det byts även Stadsbonde. Klara Hansson slutar och Ida Nilsson tar vid på Modellodlingen. Vi är evigt tacksamma för det fina arbete Klara har gjort och önskar henne all lycka in framtiden.

Vi säger hej och välkomnar Ida Nilsson. Hon har en lång erfarenhet som trädgårdsmästare och har tidigare även arbetat på Naturbruksförvaltningen på Angereds Gård. Ida är anställd av Grundskoleförvaltningen som går in i samarbete med Stadsnära Odling för att utveckla modellodlingen till en viktig resurs i stadens grundskola. Ida kommer fortsätta odla grönsaker till grundskolor i staden men även vara med att utveckla platsen för pedagogisk verksamhet. Som tidigare kommer modellodlingen erbjuda ”öppen gård”, tillfällen där göteborgare och andra kan komma och besöka Ida och odlingen, vidare är det fortsatt en viktig utbildningsplats för flera utbildningar inte minst Naturbruksförvalntningens Market Gardening-kurs. Ida tar även över stafettpinnen på instagramkontot modellodlingen, så håll utkik där! Vi hälsar Ida varmt välkommen och önskar Klara all lycka på dina nya äventyr!