Informationskväll om kommersiell odling i Göteborgs stad

– Vill du odla grönsaker till försäljning? Nu har Göteborg stad två områden där det är möjligt! Välkommen på en informationskväll med besök från den småskaliga odlaren Lena Manea.

Stadsnära odling på Fastighetskontoret har öppnat två områden för kommersiell grönsaksodling dit du som vill prova att odla för försäljning är välkommen. Ett arrende är 500-1000 kvadratmeter stort och området, som består av flera arrenden, har förråd, vatten, toalett och fikarum tillgängligt. Vi kallar våra två områden ”testbäddar” och de ligger i Skogome och Angered.Vi berättar om projektet Stadsbruk som vill skapa odlingsmöjligheter i stadsnära miljö, hur sådana odlingar kan se ut och vilka förutsättningar som gäller för att börja odla i Göteborg.

Små kommersiella odlingar på 1000 – 10 000 kvadratmeter blir fler och fler, odlingsnätveken växer och många influenser börjar hitta till oss från USA och Kanada. Intensiva odlingstekniker utan stora investeringar och nära kontakt med kunderna är grundläggande för dessa nya slags bönder. Vi får besök från Lena Manea som driver en grönsaksodling utanför Alingsås. Hon berättar om vilket värde man kan få ut av en odling på bara några hundra kvadratmeter, om de nya försäljningskanaler som dykt upp och hur hon ser på framtiden som grönsaksodlare.

När: Onsdag den 7 februari 2018 kl 19:00 – 20:30
Vart: Lärjeåns Kafé & Trädgårdar. Ekevadsvägen 5, Angered
Spårvagnshållplats: Angered Centrum
Hur: Anmäl dig till olof.2.olsson@fastighet.goteborg.se. Om du anmäler dig senast den 31 januari får du en smörgås.